Waarom deze site

Toen ik een jaar of 15/16 was heb ik de 3 Meter FM band ontdekt en zelf uiteindelijk ook verbindingen gemaakt en kerstuitzendingen gemaakt, dit heb ik een jaar of 5 volgehouden en daarna kreeg ik andere interesses ;).

Vorig jaar (2022) kom ik ineens de 3.5 Meter FM band tegen op internet en hier gebeurd eigenlijk precies hetzelfde als in de jaren 80 alleen met (behoorlijk) wat meer vermogen.
Na een tijdje luisteren op de Leidse websdr ben ik weer helemaal enthousiast geworden!
Ook zelf de oude transistor zender weer uit het stof gehaald, maar kwam er al snel achter dat dit een beetje achterhaald was en zeker die buizenzender die ik nog heb liggen.

Maar ik mis nog een goede website met vraag en antwoord over techniek, koop en verkoop en allerlij andere onderwerpen op zendergebied, op facebook is wel veel te vinden maar ik wordt gek van die reclames tussendoor dus vandaar dit initiatief ZONDER RECLAME!

Ik hoop dat jullie de boel voor ons “beginners maar ook gevorderden” op kunnen vullen en vragen beantwoorden over de nieuwe apparatuur die gebruikt wordt tegenwoordig. Maar natuurlijk ook de oude techniek moeten we niet vergeten en ik denk dat iedereen wel eens wat te vragen heeft dus plaats het op het forum en dan maken we met z’n allen er een succes van!!!